Kan uw bezoek wachten aan het Gemeentehuis? Stel uw bezoek dan uit!
Voor diensten van Burgerzaken kunt u alleen nog langskomen op afspraak.
Meer informatie, o.a. over aangepaste dienstverlening, vindt u op de pagina Coronavirus (COVID-19).

Lion Gemeentehuis Leeuwarden

Coronavirus (COVID-19)

Ook in Fryslân werken verschillende organisaties samen om besmettingen van het Coronavirus te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Gemeente Leeuwarden is net als de andere Friese gemeenten aangehaakt. Samen hebben we overleg en maken we afspraken, ook bestuurlijk.

Meer informatie over het coronavirus:

  • Wilt u meer weten over het virus en wat u kunt doen om te voorkomen dat u ziek wordt? Meer informatie vindt u op de website van GGD Fryslân, de website van de Rijksoverheid en op de website van het RIVM
  • Heeft u na het lezen van de informatie op de bovengenoemde websites nog vragen over het virus? Neem dan contact op met het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid via 0800-1351. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351.
  • Voor vragen over de eigen gezondheid: neem contact op met de huisarts of met GGD Fryslân op 088 22 99 222 (op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur). Check eerst de genoemde websites voordat u belt.
  • Op de website van Pharos wordt in begrijpelijke taal uitleg gegeven over het Corona-virus. De uitleg is in het Nederlands, Arabisch, Chinees (traditioneel), Chinees (vereenvoudigd), Engels, Farsi, Frans, Papiaments, Pools, Somalisch, Spaans, Tigrinya, Turks. Er is ook een "lees-voor"-hulp.